• ΑΡΧΙΚΗ
  • AFTER SALES
  • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • RENILNEO
  • ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • AFTER SALES
  • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • RENILNEO
  • ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • AFTER SALES
  • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • RENILNEO
  • ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • AFTER SALES
  • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • RENILNEO
  • ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Renault World F1 Team

05/11/2020
Categories
  • ΝΕΑ
Tags

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team celebrates his third position on the podium. Emilia Romagna Grand Prix, Sunday 1st November 2020. Imola, Italy.

στο πόντιουμ των νικητών, για 2η φορά

αυτή τη σεζόν

H Renault World F1 Team ανέβηκε για 2η φορά, με τη νέα της σύνθεση, στο βάθρο των νικητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Fοrmula1, στο συγκλονιστικό GP της Imola, με τον Daniel Ricciardo να τερματίζει στην 3η θέση. Έτσι, η ομάδα F1 της Renaultανεβαίνει στην 3η θέση και στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Η αρχή έγινε στο συγκλονιστικό Eifel GP του Nürburgring, με τον Daniel Ricciardo να τερματίζει στην 3η θέση και την ομάδα Formula1 της Renault να ανεβαίνει στο πόντιουμ για πρώτη φορά, εδώ και δέκα χρόνια.

Στο GP στην Imola της Ιταλίας, ο Daniel ξεκίνησε την κούρσα στην 5η θέση και αμέσως ανέβηκε στην 4η, αξιοποιώντας τη μαλακή γόμα των ελαστικών του και διατηρώντας μια ασφαλή απόσταση από τους Gasly και Leclerc. Μετά την εγκατάλειψη του Gasly, στον Daniel δόθηκε η ευκαιρία

να μπει στα πιτς και να αλλάξει σε σκληρή γόμα ελαστικών, διατηρώντας τη θέση του έναντι του Leclerc, παρόλο που ο οδηγός της Ferrari του ασκούσε τρομερή πίεση.

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS20 makes a pit stop. Emilia Romagna Grand Prix, Sunday 1st November 2020. Imola, Italy.

Ο Perez είχε ήδη προσπεράσει το δίδυμο των Ricciardo – Leclerc. Καθώς όμως το safety car μπήκε στην πίστα, με αφορμή την εγκατάλειψη του Verstapen, στον 51ο γύρο και ο Perez μπήκε για καινούρια ελαστικά, ο Daniel ανέβηκε δύο θέσεις και κράτησε τη δυναμική αυτή, με τα παλιά ελαστικά, μέχρι την ώρα που η καρό σημαία του τερματισμού έπεσε, ανεβάζοντας τη Renault World F1 Team, για 2η φορά φέτος, στο πόντιουμ των νικητών και χαρίζοντας στον Ricciardo το 31ο πόντιουμ της καριέρας του.

Ο Esteban Ocon, ο έτερος οδηγός της ομάδας, εγκατέλειψε στον 28ο γύρο, πιθανά από κάποιο πρόβλημα στη μετάδοση.

Έτσι, η Renault World F1 Team έχει κερδίσει, πλέον, 135 βαθμούς, γεγονός που την κατατάσσει στην 3η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, ενώ μένουν ακόμα 4 αγώνες μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος.

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS20. Emilia Romagna Grand Prix, Sunday 1st November 2020. Imola, Italy.

O Daniel Ricciardo δήλωσε ενθουσιασμένος: «Δύο πόντιουμ σε τρεις αγώνες! Είμαι πολύ ευτυχισμένος και δε θα ξεχάσω να κάνω το «show» με το παπούτσι αυτή τη φορά… Είχαμε διασφαλίσει την 5η θέση, μέχρι που ο Max (Verstapen) εγκατέλειψε και ανάγκασε το safety car να μπει στην πίστα. Ήταν, πράγματι, η σωστή απόφαση να αποχωρήσει, ειδικά από τη στιγμή που ο Perez μπήκε στα πιτς. Ήταν δύσκολο να κερδίσει κανείς θέσεις, σε αυτό το σημείο του αγώνα, αλλά, ειδικά σήμερα, άξιζε το ρίσκο. Και η απόφαση αυτή απέδωσε καρπούς.

Αυτό το αποτέλεσμα σημαίνει ότι η ομάδα ανεβαίνει στην 3η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, γεγονός που αποτελεί και τον απώτερο στόχο όλης της ομάδας. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που αποχωρώ από την Imola με μία σπουδαία θέση στο πόντιουμ. Έχω να δώσω πολλά ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας. Αλλά δεν πρόκειται να κάνω και άλλο τατουάζ, καθώς νομίζω ότι ο Cyril (Abiteboul) υπέφερε αρκετά…».

Ο ίδιος ο Cyril Abiteboul, o Αρχηγός της ομάδας, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Η στρατηγική μας, σήμερα, απέδωσε καρπούς… ήταν πολύ γενναία απόφαση να πιέσουμε στη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά αυτό ήταν κάτι που δούλεψε, εξαιτίας της εκπληκτικής προσπάθειας του Daniel και της υπεροχής του μονοθεσίου μας.

Τώρα, έχουμε ανέβει στην 3η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών και πρέπει, πάση θυσία, να την κρατήσουμε, εστιάζοντας στα επόμενα Σαββατοκύριακα, τα οποία μοιάζουν να έρχονται πολύ γρήγορα».

Related posts

16/03/2023

RENAULT SPORT : Πάθος για αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων


Read more
08/03/2023

DACIA EXTREME: ΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ


Read more
02/03/2023

Νέο Renault Austral:


Read more

ΡΕΝΗΛ Α.Ε

Εξουσιοδοτημένος επισκευαστής
& τμήμα ανταλλακτικών Renault – Dacia
Λ. Βουλιαγμένης 325
16346, Ηλιούπολη, Αθήνα
210 9761974-5

Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα-Παρασκευή 08.00-16.00

RenilNeo

Εμπορία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων
Λ. Βουλιαγμένης 325
16346, Ηλιούπολη, Αθήνα
Τηλ.: 210 9768080

Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή 09.00-17.00

© 2022 ΡΕΝΗΛ. All Rights Reserved.